Sınıf Bahçemizi Oluşturuyoruz

16.02.2024 95

BİGEP kapsamında okulumuz öğretmenlerinden Derya YILDIRIM tarafından Sınıf Bahçemizi Oluşturuyoruz gerçekleştirildi. Bu çalışma ile ğrencilerle birlikte üretmenin önemi amaç olarak belirlenmiştir.

Öğrencilerin kendi emekleriyle ortaya bir ürün çıkardıklarını görmeleri, kendilerine olan güveni arttıracaktır. Üretmenin zorluğunu görerek israf etmemeyi öğrenecekler. Her şeyin ne kadar emek vererek meydana geldiğini ve etrafımızdaki her şeyin aslında ne kadar kıymetli olduğunu görmüş olacaklardır.

Kendimiz yetiştirip kendimiz yiyoruz diyerek başladığımız çalışma bütün sınıfın emekleri ile oluşmuştur. Öğrencilerin bazıları toprak bazıları tohum getirerek çalışmaya dahil olmuşlardır. Öncelikle su bidonları kesilerek saksılar olusturulmuştur. Sonrasında topraklar doldurulup tohumlar ekilmiştir. Üstüne de gübre atılıp su da verildikten sonra bitkilerin çimlenmesi için gereken süre beklenecektir. Bitkiler yeşerip büyüdüğünde ise kısır partisi yapılacaktır.

16-02-202416-02-202416-02-202416-02-2024